Senaste inläggen

Av bakery-girl - 24 april 2014 15:05

Tips: Servera med en klick lättvispad grädde, glass och färska bär eller en fräsch och syrlig fruktsallad.

Ingredienser

150 gram  
2 st  
2,5 dl  
1 tsk  
1 msk  
1,5 dl  
0,5 dl  
1 tsk  
Fudge
1,5 dl  
1,5 dl  
2 msk  
100 gram  
75 gram  

Garnering
1 msk  

Tillagning

ca 10 bitar

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

5. Pudra över kakao.
Chokladfudgetårta

 

Av bakery-girl - 24 april 2014 15:02

En cheesecake-liknande efterrätt som ser ut och smakar lyxigt, men är enkel att fixa. 

Tänk på att pajen behöver 3 timmar i kylskåpet!
 
 

Ingredienser

Pajdeg
12 st  
75 gram  

Fyllning
3 st  
3 dl  
1 dl  
250 gram  
200 gram  
 
 

Tillagning

8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Hallonpannacottapaj

Av bakery-girl - 24 april 2014 14:57

Ingredienser

50 gram  
3 dl  
2 krm  
1 dl  
2 tsk  
5 dl  
4 st  
225 gram  

Tillagning

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.

Glasyr: Smält chokladen och smöret(50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. 
Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde.

Kladdkaka

Av bakery-girl - 24 april 2014 14:33

Ingredienser

1 l  
2 dl  
2 msk  

Smördeg
200 gram  
100 gram  
2 msk  
2 msk  

Tillagning

1. Hacka ihop smör, mjöl och socker i en matberedare. Tillsätt lite vatten tills degen känns smidig.

2. Tryck ut degen i en pajform och häll i blåbären. Blanda socker och potatismjöl och strö över bären. 

3. Grädda i 180 grader i cirka 30 minuter. Servera med en klick glass eller vispad grädde.
Blåbärspaj

Av bakery-girl - 24 april 2014 14:10

Så här blir kanelbullarna riktigt smarriga. Snyggast blir de om man formar dem till knutar, snabbast går det om man rullar ihop degen och skär i skivor.

 

Ingredienser

5 dl  
50 gram  
1,5 dl  
0,5 tsk  
1 tsk  
15 dl  
125 gram  
1 st  

Fylllning
125 gram  
1,5 dl  
2 msk  

 

Tillagning

40 - 50 bullar

1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.

2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

3. Rör samman fyllningen.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.

5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.

6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.

Ingrids bästa kanelbullar

Av bakery-girl - 24 april 2014 13:07

Ingredienser

3 st  
2,5 dl  
50 gram  
1 dl  
2 msk  
3,5 dl  
2 tsk  
4 msk  
100 gram  

Hallonfrosting
200 gram  
100 gram  
5 dl  
50 gram  

Mintfrosting
200 gram  
50 gram  
5 dl  

Tillagning

2 plåtar:

1. Värm ugnen till 175°C. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
2. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Smält chokladen över vattenbad. Häll i chokladen i smeten och rör om.
5. Dela upp smeten i den minsta sortens muffinsformar (ca 80 st) så att de är fyllda till tre fjärdedelar.
Tips: Använd gärna sprits, eller en fryspåse du klippt av hörnet på så blir det mindre kladd när du ska fördela smeten. 
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min och låt sedan svalna.

Hallonfrosting: Mosa hallonen genom en finmaskig sil. Det kan hjälpa att värma upp hallonen först. Låt hallonpurén svalna. Vispa ihop övriga ingredienser med en elvisp och tillsätt hallonen i slutet. Rör om och spritsa på.

Mintfrosting: Vispa ihop samtliga ingredienser med en elvisp och spritsa på.
Minichokladcupcakes med frosting
Lycka till!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards