Senaste inläggen
Tips: Servera med en klick lättvispad grädde, glass och färska bär eller en fräsch och syrlig fruktsallad.
150 gram |
2 st |
2,5 dl |
1 tsk |
1 msk |
1,5 dl |
0,5 dl |
1 tsk |
Fudge | ||
1,5 dl | ||
1,5 dl | ||
2 msk | ||
100 gram | ||
75 gram | ||
Garnering | ||
1 msk |
Pajdeg | ||
12 st | ||
75 gram | ||
Fyllning | ||
3 st | ||
3 dl | ||
1 dl |
250 gram |
200 gram |
50 gram |
3 dl |
2 krm |
1 dl |
2 tsk |
5 dl |
4 st |
225 gram TillagningSätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras. Glasyr: Smält chokladen och smöret(50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde. |
1 l | ||
2 dl | ||
2 msk | ||
Smördeg | ||
200 gram |
100 gram |
2 msk |
2 msk |
Så här blir kanelbullarna riktigt smarriga. Snyggast blir de om man formar dem till knutar, snabbast går det om man rullar ihop degen och skär i skivor.
5 dl |
50 gram |
1,5 dl |
0,5 tsk |
1 tsk |
15 dl |
125 gram | ||
1 st | ||
Fylllning | ||
125 gram | ||
1,5 dl | ||
2 msk |
3 st | ||
2,5 dl | ||
50 gram | ||
1 dl | ||
2 msk | ||
3,5 dl | ||
2 tsk | ||
4 msk | ||
100 gram | ||
Hallonfrosting | ||
200 gram |
100 gram | ||
5 dl | ||
50 gram | ||
Mintfrosting | ||
200 gram | ||
50 gram | ||
5 dl | ||
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|