Alla inlägg den 24 april 2014

Av bakery-girl - 24 april 2014 13:07

Ingredienser

3 st  
2,5 dl  
50 gram  
1 dl  
2 msk  
3,5 dl  
2 tsk  
4 msk  
100 gram  

Hallonfrosting
200 gram  
100 gram  
5 dl  
50 gram  

Mintfrosting
200 gram  
50 gram  
5 dl  

Tillagning

2 plåtar:

1. Värm ugnen till 175°C. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
2. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Smält chokladen över vattenbad. Häll i chokladen i smeten och rör om.
5. Dela upp smeten i den minsta sortens muffinsformar (ca 80 st) så att de är fyllda till tre fjärdedelar.
Tips: Använd gärna sprits, eller en fryspåse du klippt av hörnet på så blir det mindre kladd när du ska fördela smeten. 
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min och låt sedan svalna.

Hallonfrosting: Mosa hallonen genom en finmaskig sil. Det kan hjälpa att värma upp hallonen först. Låt hallonpurén svalna. Vispa ihop övriga ingredienser med en elvisp och tillsätt hallonen i slutet. Rör om och spritsa på.

Mintfrosting: Vispa ihop samtliga ingredienser med en elvisp och spritsa på.
Minichokladcupcakes med frosting
Lycka till!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards