Ingredienser
Tillagning
2 plåtar:
1. Värm ugnen till 175°C. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
2. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Smält chokladen över vattenbad. Häll i chokladen i smeten och rör om.
5. Dela upp smeten i den minsta sortens muffinsformar (ca 80 st) så att de är fyllda till tre fjärdedelar.
Tips: Använd gärna sprits, eller en fryspåse du klippt av hörnet på så blir det mindre kladd när du ska fördela smeten.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min och låt sedan svalna.
Hallonfrosting: Mosa hallonen genom en finmaskig sil. Det kan hjälpa att värma upp hallonen först. Låt hallonpurén svalna. Vispa ihop övriga ingredienser med en elvisp och tillsätt hallonen i slutet. Rör om och spritsa på.
Mintfrosting: Vispa ihop samtliga ingredienser med en elvisp och spritsa på.
Lycka till!