Direktlänk till inlägg 26 april 2014
Ugn 200 C° ca: 12st
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
100 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1. Smält smöret och låt det svalna
2. Vispa ihop ägg och socker lätt
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och blanda i dägsmeten
4. Tillsätt smöret och mjölken i mjölblandningen och rör om till en jämn smet
5. Klicka ut smeten i muffinsformaroch grädda i ca.10-12 minuter
Andra varianter av cupcakes
I alla andra varianter ta bort vaniljsockret
För att göra kryddigacupcakes, tillsätt 1 msk kardemumma, 1 tsk nejlika och 1 tsk kanel
För att göra chokladcupcakes, tillsätt 2 msk kakao
För att göra honungscupcakes, tillsätt 1/4 dl honung
Lycka till
fluffig bärglass är en bedårande vacker och god efterätt. Fluffig glass med smak av söta bär och på toppen en spritsad marängtopp. En helt ljuvlig efterätt. Ingredienser Portioner: 4 2 äggvitor 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker ...
Ett snabblagat och enkelt recept på kladdkaka med smak av fräsch mint. Du gör kakan av bland annat smör, socker, ägg, mjöl, kakao och after eight. Servera till efterrätt med syrlig apelsin- eller citronsorbet! Ingredienser Portioner: 8 bitar ...
Ett smaskigt recept på mustig kladdkaka att servera till kaffet. Chokladkaféets kladdkaka täcker du med en delikat glasyr av grädde, honung, socker, choklad och smör och serverar med en utsökt hallonsås. Perfekt att servera till efterrätt! Ingr...
msk=matsked tsk=tesked dl=deciliter l=liter g=gram
Ingredienser Portioner: 12 st cupcakes 100 g mjölkfritt margarin 2 dl sojamjöl 1 dl rismjöl 1 1/2 dl potatismjöl 2 1/2 dl socker 1/2 msk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 5 msk äppelmos finrivet skal av 1/2 citron 1 1/2 dl varmt...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|