Direktlänk till inlägg 24 april 2014

Vaniljcupcakes med strössel och frosting

Av bakery-girl - 24 april 2014 16:00

Ingredienser

 12 st cupcakes
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl sojamjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 1/2 dl socker
  • 1/2 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 5 msk äppelmos
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1 1/2 dl varmt vatten

Garnering

  • blandat strössel + vaniljfrosting eller lakritsströssel + hallonfrosting (se länk nedan)

    Så här gör du

    Close

    Bra att veta när du ändrar antalet portioner

    Detta recept är gjort för 12 st cupcakes portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Smält margarinet. Pensla en muffinsplåt med lite av det smälta margarinet.
    3. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt margarin, äppelmos, citronskal och vatten. Vispa med en ballongvisp tills ev klumpar är borta.
    4. Fyll varje muffinsform till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter. De ska vara torra i mitten, testa med en sticka eller gaffel för att vara helt säker. Ta ut och låt svalna något innan de lyfts ur muffinsplåten.
    5. Garnering: Blanda ihop valfri frosting från receptet Frosting x 2. Bred ett tunt lager frosting runt cupcaken där bakformen vanligtvis brukar sitta. Rulla kanten i strössel.
    6. Spritsa eller klicka ut ytterligare frosting på toppen av cupcaken.
    7. Låt gärna stå i kylen ca 10 minuter före servering så att frostingen hinner sätta sig.

    För alla

    Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

    Recept: Vaniljcupcakes med strössel och frosting

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bakery-girl - 26 april 2014 09:02

fluffig bärglass är en bedårande vacker och god efterätt. Fluffig glass med smak av söta bär och på toppen en spritsad marängtopp. En helt ljuvlig efterätt.   Ingredienser Portioner: 4   2 äggvitor 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker ...

Av bakery-girl - 26 april 2014 08:55

Ett snabblagat och enkelt recept på kladdkaka med smak av fräsch mint. Du gör kakan av bland annat smör, socker, ägg, mjöl, kakao och after eight. Servera till efterrätt med syrlig apelsin- eller citronsorbet!   Ingredienser Portioner: 8 bitar ...

Av bakery-girl - 26 april 2014 08:42

Ett smaskigt recept på mustig kladdkaka att servera till kaffet. Chokladkaféets kladdkaka täcker du med en delikat glasyr av grädde, honung, socker, choklad och smör och serverar med en utsökt hallonsås. Perfekt att servera till efterrätt!   Ingr...

Av bakery-girl - 26 april 2014 07:52

msk=matsked tsk=tesked dl=deciliter l=liter g=gram

Av bakery-girl - 26 april 2014 07:14

Ugn 200 C°        ca: 12st   Ingredienser:   2 ägg 2 dl socker 1 dl mjölk 100 g smör 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver   1. Smält smöret och låt det svalna 2. Vispa ihop ägg och socker lätt 3. Blanda vete...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards