Direktlänk till inlägg 24 april 2014
50 gram |
3 dl |
2 krm |
1 dl |
2 tsk |
5 dl |
4 st |
225 gram TillagningSätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras. Glasyr: Smält chokladen och smöret(50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde. |
fluffig bärglass är en bedårande vacker och god efterätt. Fluffig glass med smak av söta bär och på toppen en spritsad marängtopp. En helt ljuvlig efterätt. Ingredienser Portioner: 4 2 äggvitor 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker ...
Ett snabblagat och enkelt recept på kladdkaka med smak av fräsch mint. Du gör kakan av bland annat smör, socker, ägg, mjöl, kakao och after eight. Servera till efterrätt med syrlig apelsin- eller citronsorbet! Ingredienser Portioner: 8 bitar ...
Ett smaskigt recept på mustig kladdkaka att servera till kaffet. Chokladkaféets kladdkaka täcker du med en delikat glasyr av grädde, honung, socker, choklad och smör och serverar med en utsökt hallonsås. Perfekt att servera till efterrätt! Ingr...
msk=matsked tsk=tesked dl=deciliter l=liter g=gram
Ugn 200 C° ca: 12st Ingredienser: 2 ägg 2 dl socker 1 dl mjölk 100 g smör 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1. Smält smöret och låt det svalna 2. Vispa ihop ägg och socker lätt 3. Blanda vete...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|