Direktlänk till inlägg 24 april 2014

kanelbullar

Av bakery-girl - 24 april 2014 14:10

Så här blir kanelbullarna riktigt smarriga. Snyggast blir de om man formar dem till knutar, snabbast går det om man rullar ihop degen och skär i skivor.

 

Ingredienser

5 dl  
50 gram  
1,5 dl  
0,5 tsk  
1 tsk  
15 dl  
125 gram  
1 st  

Fylllning
125 gram  
1,5 dl  
2 msk  

 

Tillagning

40 - 50 bullar

1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.

2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

3. Rör samman fyllningen.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.

5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.

6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.

Ingrids bästa kanelbullar

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bakery-girl - 26 april 2014 09:02

fluffig bärglass är en bedårande vacker och god efterätt. Fluffig glass med smak av söta bär och på toppen en spritsad marängtopp. En helt ljuvlig efterätt.   Ingredienser Portioner: 4   2 äggvitor 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker ...

Av bakery-girl - 26 april 2014 08:55

Ett snabblagat och enkelt recept på kladdkaka med smak av fräsch mint. Du gör kakan av bland annat smör, socker, ägg, mjöl, kakao och after eight. Servera till efterrätt med syrlig apelsin- eller citronsorbet!   Ingredienser Portioner: 8 bitar ...

Av bakery-girl - 26 april 2014 08:42

Ett smaskigt recept på mustig kladdkaka att servera till kaffet. Chokladkaféets kladdkaka täcker du med en delikat glasyr av grädde, honung, socker, choklad och smör och serverar med en utsökt hallonsås. Perfekt att servera till efterrätt!   Ingr...

Av bakery-girl - 26 april 2014 07:52

msk=matsked tsk=tesked dl=deciliter l=liter g=gram

Av bakery-girl - 26 april 2014 07:14

Ugn 200 C°        ca: 12st   Ingredienser:   2 ägg 2 dl socker 1 dl mjölk 100 g smör 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver   1. Smält smöret och låt det svalna 2. Vispa ihop ägg och socker lätt 3. Blanda vete...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards